Inspelen op onzekere vooruitzichten


De economie lijdt begin 2021 nog altijd onder de gevolgen van de coronacrisis. Veel bedrijven zijn sinds maart 2020 keihard getroffen door de maatregelen die de overheid afkondigde om de verspreiding van het virus tegen te gaan. En nét toen we na de zomer economisch weer opkrabbelden, volgde een nieuwe lockdown-klap.

De kans is klein dat jij geen last hebt gehad van de coronacrisis. Mogelijk moest je - net als veel andere ondernemers - noodgedwongen afscheid nemen van medewerkers die je eerder met veel moeite had binnengehaald.

'Normale tijden' lijken ver weg

Precies op het moment dat we weer voorzichtig durfden te kijken naar normale economische tijden, maakte het coronavirus een comeback en werden de overheidsmaatregelen weer verscherpt. Pas als iedereen is gevaccineerd tegen het coronavirus, worden de contactbeperkende maatregelen mogelijk definitief opgeheven. Dit is hopelijk in de loop van 2021 het geval. En dan is het afwachten in hoeverre de oude tijden weer terugkeren.

Klaar voor elke toekomst

Wat betekent dit voor onze samenleving en onze economie? Waar moet je rekening mee houden voor jouw bedrijf? Na het lezen van dit whitepaper heb je een beter beeld van de kansen en bedreigingen bij het aantrekken van vast en/of flexibel personeel. Zo kun je straks goed geïnformeerd bepalen hoe jíj je bedrijf op personeelsgebied afstemt op de onzekere toekomst.

In dit whitepaper:

Economische impact


Waar kun je rekening mee houden?

Feiten en cijfers


Voor inzichten en inspiratie.

Zelf personeel aannemen


Dit zijn de gevaren en kansen.

Flexkrachten inzetten


Dit zijn de valkuilen en mogelijkheden.

Conclusie


Zo moet het dus (niet)!