Inspelen op onzekere vooruitzichten


De economie kwam eind maart met een onverwacht harde klap tot stilstand. Veel bedrijven zagen hun omzet kelderen door de 'intelligente lockdown' van ons land, die de overheid afgekondigde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Misschien moest jij net als veel andere ondernemers noodgedwongen afscheid nemen van medewerkers die je net met moeite had binnengehaald. En nu? Het uitwerken van plannen is lastig, want de toekomst blijft voorlopig onzeker.

'Normale tijden' lijken ver weg

Het leek de goede kant op te gaan. We krabbelden in de zomer voorzichtig uit de 'intelligente lockdown', maar toen maakte het coronavirus een comeback en moesten de maatregelen weer worden verscherpt. Oude tijden zijn voorlopig nog niet teruggekeerd. Pas als er een vaccin is tegen het coronavirus, worden de contactbeperkende maatregelen mogelijk pas opgeheven. Dit kan een paar maanden duren, maar ook een paar jaar.

Klaar voor elke toekomst

Wat betekent dit voor onze samenleving en onze economie? Waar moet je rekening mee houden voor jouw bedrijf? Na het lezen van dit whitepaper heb je een beter beeld van de kansen en bedreigingen bij het aantrekken van vast en/of flexibel personeel. Zo kun je straks goed geïnformeerd bepalen hoe jíj je bedrijf op personeelsgebied afstemt op de onzekere toekomst.

In dit whitepaper:

Economische impact


Waar kun je rekening mee houden?

Feiten en cijfers


Voor inzichten en inspiratie.

Zelf personeel aannemen


Dit zijn de gevaren en kansen.

Flexkrachten inzetten


Dit zijn de valkuilen en mogelijkheden.

Conclusie


Zo moet het dus (niet)!