5 verrassende payroll-
oplossingen

Gebruik jij ze al? Scroll snel verder!

Als werkgever sta je voor steeds grotere uitdagingen. De schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe en de kabinetsplannen creëren onzekerheid. Wat gaat er straks concreet veranderen? Eén ding is zeker: payroll maakt het jou makkelijker om in te spelen op de uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Vaste baan verdwijnt

Door nieuwe wetgeving in 2019 veranderen de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers. Dit is het gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Vast wordt minder en flex wordt minder flex. Het betekent vooral dat de vaste baan zoals we die nu kennen, verdwijnt.

Geert Verschuren (foto), senior salesmanager bij Holland Employment Experts: "Bedrijven moeten sneller kunnen inspelen op de grilligheden van de markt. Zeker binnen het MKB en bijvoorbeeld de maakindustrie. Dat vraagt om een andere inzet van personeel. Iedereen wil snel groeien wanneer kansen zich aandienen en snel krimpen als het tegenzit. Het is goed dat de overheid daar meer ruimte voor gaat scheppen, maar het is ook goed om te weten dat payrolling die flexibiliteit al mogelijk maakt en mogelijk blijft maken."

“Payroll maakt het makkelijker om in te spelen op de arbeidsmarktuitdagingen.
Wij denken graag met je mee en bieden jou 5 oplossingen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.”

1. AOW'ers

Je werknemer bereikt de AOW- of pensioen-gerechtigde leeftijd. Dat betekent einde contract! Maar dat hoeft niét het einde van jullie samenwerking te betekenen. Veel AOW’ers blijven graag deeltijd werken en waarschijnlijk houd je hun ervaring en vakmanschap graag binnenshuis.


Payrolling maakt het mogelijk om AOW’ers op flexibele wijze aan je te binden. Je hebt niet de risico’s van een arbeidscontract en betaalt alleen voor gewerkte uren. Ook aantrekkelijk voor je werknemer, want hij of zij kan zelf aangeven hoeveel uur hij kan en wil werken.

2. Kennismigranten

Steeds meer vacatures zijn nauwelijks te vervullen met personeel uit eigen land. De kennismigranten-regeling kan dan uitkomst bieden. Hiermee kun je een ‘highly skilled’ medewerker van buiten de EU halen die hier vanwege zijn specifieke kennis mag werken. Daarvoor moet je als werkgever IND-referent zijn.

De procedure om dat te worden kost veel tijd, energie en geld. Klopt er iets niet? Dan kunnen werkgever en kennismigrant fors worden beboet. Door de kennismigrant aan te stellen via Holland Employment Experts, word je ontzorgd. Ook hoef je geen IND-referent te zijn. Je hoeft je alleen te richten op de samenwerking met de kennismigrant.

3. Vakantiekrachten

Vakantiekrachten zijn ideaal om je bedrijf draaiende te houden in vakantietijd, tussen 1 juni en 31 augustus. Daarnaast zetten steeds meer werkgevers studenten in die het hele jaar door naast hun studie beschikbaar zijn voor werk.


Niet iedereen weet dat het voordelen heeft om deze extra krachten in te lenen via een gespecialiseerde payrollspecialist. Een werkstudent hoef je dan bijvoorbeeld geen arbeidscontract te geven, maar kun je lange tijd op oproepbasis inzetten. Dit scheelt bovendien een hoop administratieve rompslomp.

4. Zelfstandig professional

Wil je wel samenwerken met zelfstandige professionals, maar heb je geen trek in belastingdienst-modelovereenkomsten, risico’s op schijnzelfstandigheid en risico’s op boetes en naheffingen? Dat kan. Door te werken met een ‘zzp’er in loondienst’.

Deze zelfstandig professional heeft gewoon alle vrijheid om met opdrachtgevers de werkafspraken te maken die hij wil, maar is op papier in dienst bij Holland Employment Experts. Hierdoor voorkomt de zzp’er niet alleen de kans op schijnzelfstandigheid, maar profiteert hij ook van de sociale zekerheid van een baan in loondienst, zoals een verzekering voor WW, ZW en WIA. Kortom: voor beide partijen meer gemak en minder risico’s.

5. Stagiaires & afstudeerders

Je kunt veel baat hebben bij het inzetten van stagiairs en afstudeerders. Denk alleen al aan hun gedrevenheid en frisse blik op je bedrijf. Het is ook een mooie kans om je voor toekomstig talent te profileren als aantrekkelijke werkgever. Tot zo ver waarschijnlijk weinig nieuws. Maar weet je ook dat het een uitkomst is om stagiairs en afstudeerders via payroll in te zetten?

Je neemt de stagiair aan, bepaalt de vergoeding, werktijden en de stageopdracht, maar hebt geen omkijken naar alle administratieve rompslomp. Alle aandacht kan naar de stagiair, de begeleiding en een vruchtbare samenwerking. Ook handig: via payroll kun je de stagiair na de stage heel eenvoudig flexibel blijven inzetten.

Over ons

Holland Employment Experts is specialist in Human Resource Management voor MKB Nederland en met name de technische branche. Niet voor niets zijn wij FME-partner.


Holland Employment Experts geeft bedrijven de lenigheid om snel te kunnen inspelen op de grilligheid van de markt. Wij zorgen dat uw bedrijf zich kan focussen op innoveren. Wij geloven niet in kant-en-klare, voorgebakken oplossingen. Wél in maatwerk.


Daarbij vinden we goede arbeidsvoorwaarden voor de payrollmedewerker van essentieel belang. Bij ons profiteren werkgever én werknemer van payroll.

Wil je meer weten over onze oplossingen?
Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Enthousiast geworden over onze payroll-oplossingen?
Deel ze binnen je netwerk.