Ondernemen zonder zorgen


GEEN RISICO'S, GEEN ADMINISTRATIE

Medewerkers verlonen met een payrollovereenkomst


WANNEER START JIJ?

De arbeidsmarkt verandert. Met Holland Employment Experts beweeg je eenvoudig mee.


De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt flink veranderd. De toekomst van onze economie is onzeker, de werkloosheid is toegenomen en er zijn minder vacatures. Je zou bijna vergeten dat 1 januari 2020 de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking trad. Deze wet maakte vast werk minder vast en flexwerk minder flexibel. Een juiste verdeling tussen vast en flexibel personeel is precies waar werkgevers nu naar zoeken. Goed nieuws: ook met de WAB én de onzekere economie kun je medewerkers nog volop op flexibele basis inzetten.

Extra gemakken

Als je medewerkers via Holland Employment Experts verloont met een payrollovereenkomst, kun je personeel zelf werven en selecteren en exclusief voor jou laten werken.

Je krijgt er bovendien een hoop extra gemakken bij. De werkgeverstaken en risico’s liggen bij ons en je heb 24/7 controle en inzicht via ons state-of-the-art digitale portaal.

Ook handig: starten gaat snel en eenvoudig!

Jouw voordelen


Medewerkers werken exclusief voor jou

Zelf je personeel werven en aansturen

Geen IND-plichten (bij kennismigranten)

Jij hoeft je geen zorgen te maken om de WAB

Wij dragen de arbeidsrechtelijke risico's

Geen omkijken naar salarisadministratie

Loonkosten worden voorgefinancierd

De loonuitbetaling wordt verzorgd

Verlonen met een payrollovereenkomst


De payrollovereenkomst in 45 seconden.


Als je medewerkers verloont op basis van een payrollovereenkomst, profiteer je bij ons van optimale ontzorging. Je werft je eigen medewerkers, deze medewerkers werken exclusief voor jou en je stuurt ze zelf aan. Holland Employment Experts neemt jouw werkgeverstaken en -risico’s uit handen. Zo kun jij je richten op je kernactiviteiten.

Wat is een payrollovereenkomst?

Een payrollovereenkomst wordt gesloten tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Holland Employment Experts). Jij werft deze medewerker zelf en laat hem dan exclusief voor jouw bedrijf werken via Holland Employment Experts. De medewerker werkt voor jou, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij zijn als juridisch werkgever onder meer verantwoordelijk voor:

 • Salaris uitbetalen
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • De pensioenregeling
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • IND-plichten en taken (bij kennismigranten)

Exclusiviteit en zelf werven

Een medewerkers mag via een payrollovereenkomst exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. Wil de payrollmedewerker via ons ook parttime ergens anders worden geplaatst? Dat kan, maar alleen met jouw toestemming. Met de payrollovereenkomst mag jij als opdrachtgever bovendien je eigen personeel werven, selecteren en aannemen, zonder dat Holland Employment Experts hierbij een rol hoeft te vervullen. Zo heb je volledige grip op de personele invulling van je team.

Ook de payrollkracht profiteert

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zorgt dat ook medewerkers profiteren van het werken met een payrollovereenkomst. Een payrollmedewerker heeft namelijk dezelfde rechtspositie als medewerkers die jij zelf in dienst hebt. Hij heeft onder meer recht op dezelfde contractvormen en arbeidsvoorwaarden. Dit betekent in de praktijk bijvoorbeeld dat je een payrollkracht maximaal 3 jaar mag inzetten zonder dat hij een vast dienstverband krijgt; net als bij je eigen medewerkers. Krijgen medewerkers die bij jou op de loonlijst staan bonussen of extra vakantiedagen? Dan moet de payrollmedewerker dat ook krijgen.

Hoe werkt het in de praktijk?


 • Jij werft en selecteert een medewerker
 • Jij maakt werkafspraken met je medewerker (salaris, arbeidsomvang, etcetera)
 • Holland Employment Experts wordt juridisch werkgever van de medewerker
 • De medewerker werkt exclusief voor jou en jij stuurt hem aan op de werkvloer
 • Holland Employment Exoerts financiert het loon voor, betaalt de medewerker uit en draagt de werkgeverslasten af
 • Holland Employment Experts draagt de arbeidsrechtelijke risico’s

Pay4me. Dé software op de flexibele arbeidsmarkt.


Gebruiksvriendelijk digitaal portaal

Ons digitale portaal Pay4me maakt het jou als opdrachtgever extra makkelijk. Je hebt er 24/7 een volledig online inzicht in je (flexibele) personeelsbestand: van contracten en gewerkte uren tot loonstroken en facturen. Ook loonberekeningen voer je in Pay4me eenvoudig zelf uit. Sinds de invoering van de WAB heeft elke werknemer vanaf de eerste werkdag recht op een transitievergoeding.

Onze transitievergoedingindicator toont de actuele hoogte van dit bedrag. Jouw flexkrachten krijgen een eigen Pay4me-account waarin ze hun gewerkte uren goedkeuren, loonstroken kunnen bekijken en persoonlijke wijzigingen kunnen doorvoeren.

Kennismigranten of flexibele schil

Opdrachtgevers die personeel via ons verlonen, doen dat veelal om eenvoudig kennismigranten in te kunnen zetten óf om te kunnen werken met een flexibele schil. Het aanstellen van kennismigranten gaat gepaard met veel juridische en administratieve verplichtingen.

Voor het werken met deze hoogopgeleide medewerkers van buiten de EU gelden specifieke wetten en regels, waar je geen omkijken naar hebt als wij de juridisch werkgever zijn.

Anderen hechten juist veel waarde aan het gemak van een goede flexibele schil, zodat ze wendbaarder zijn en sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Je personeel in goede handen


Jouw personeel is bij ons in goede handen. Als juridisch werkgever van tienduizenden freelancers en flexwerkers hechten we veel waarde aan goed werkgeverschap. En dat gaat veel verder dan het tijdig uitbetalen van de salarissen. We begeleiden medewerkers bij ziekte en re-integratie, bieden een pensioenregeling en geven medewerkers korting op opleidingen. Ook kunnen je flexkrachten onbeperkt gebruikmaken van onze online leeromgeving Academy for Flex. Dit biedt ze alle mogelijkheden om zich (persoonlijk) te ontwikkelen en hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Zó eenvoudig start je


Personeel verlonen via Holland Employment Experts gaat snel en eenvoudig. In drie stappen kan een medewerker binnen een dag voor jou aan de slag.

Werf je eigen personeel en maak onderling de werkafspraken

Geef de afspraken en gegevens van de medewerker digitaal aan ons door

Wij regelen alle administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken

Verlonen met een uitzendovereenkomst


Werken met de payrollovereenkomst is niet in iedere situatie de beste oplossing. Daarom bieden wij ook ‘verloning met een uitzendovereenkomst’. Hiermee kun je medewerkers tot 5,5 jaar flexibel inzetten. Meer weten over verlonen met een uitzendovereenkomst? Bekijk onze online brochure.

Holland Employment Experts


Holland Employment Experts zorgt dat werkgevers en werknemers zich volledig kunnen richten op hun werk. Administratieve en juridische zaken? Wij regelen het. Op een nuchtere wijze die landelijk succesvol is. Onze specialiteit is het (tijdelijk) inzetten van medewerkers. En dan met name de inzet van buitenlandse vakkrachten zoals expats en kennismigranten. Als preferred partner van ondernemersorganisatie FME zijn we veel actief in de technologische industrie.

Holland Employment Experts vormt samen met Tentoo en Pay for People de Brisker Group; de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Dankzij deze samenwerking kan Brisker Group ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Vragen?


Heb je nog vragen over het verlonen van medewerkers met de payrollovereenkomst? Laat je vraag (of opmerking) hieronder achter en een van onze adviseurs neemt contact met je op.