Ondernemen zonder zorgen


MAXIMALE FLEXIBILITEIT

Medewerkers verlonen met een uitzendovereenkomst


VOOR FLEXIBELE SCHIL EN KENNISMIGRANTEN

De arbeidsmarkt verandert. Met Holland Employment Experts beweeg je eenvoudig mee.


De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt flink veranderd. De toekomst van onze economie is onzeker, de werkloosheid is toegenomen en er zijn minder vacatures. Je zou bijna vergeten dat 1 januari 2020 de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking trad. Deze wet maakte vast werk minder vast en flexwerk minder flexibel. Een juiste verdeling tussen vast en flexibel personeel is precies waar werkgevers nu naar zoeken. Goed nieuws: ook met de WAB én de onzekere economie kun je medewerkers nog volop op flexibele basis inzetten.

Extra gemakken

Als je medewerkers via Holland Employment Experts verloont met een uitzendovereenkomst, kun je ze tot 4 jaar inzetten zonder dat je een vaste aanstelling hoeft te geven. Maximale flexibiliteit dus! Je krijgt er bovendien een hoop extra gemakken bij. Wij nemen je werkgeverstaken en -risico’s uit handen, je profiteert van ons unieke online matchingsplatform en je houdt 24/7 controle via ons state-of-the-art digitale portaal.

Ook handig: starten gaat snel en eenvoudig!

Jouw voordelen


Jij zet medewerkers tot 4 jaar flexibel in

Jij stuurt zelf je personeel aan

Geen IND-plichten (bij kennismigranten)

Jij hoeft je geen zorgen te maken om de WAB

Wij dragen de arbeidsrechtelijke risico's

Geen omkijken naar salarisadministratie

Loonkosten worden voorgefinancierd

De loonuitbetaling wordt verzorgd

Verlonen met een uitzendovereenkomst


Als je personeel inzet op basis van een uitzendovereenkomst, profiteer je bij ons van maximale flexibiliteit en optimale ontzorging. Je kunt medewerkers tot maar liefst 4 jaar op flexibele basis inzetten. De werkgeverstaken en risico’s liggen bij ons.

Wat is een uitzendovereenkomst?

Een uitzendovereenkomst is een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Holland Employment Experts). De medewerker werkt voor jouw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij zijn als juridisch werkgever onder meer verantwoordelijk voor:

 • Salaris uitbetalen
 • IND-taken en plichten (bij kennismigranten)
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken

Exclusiviteit en allocatie

Als je een medewerker inzet met een uitzendovereenkomst mag hij niet exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. De flexwerker moet de mogelijkheid hebben om ook (parttime) voor een andere opdrachtgever te werken. Jij profiteert van flexibiliteit, maar de medewerker ook. De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) verplicht ons ook om bij het werken met een uitzendovereenkomst een rol te spelen bij het ‘bij elkaar brengen van vraag en aanbod’. De zogeheten allocatiefunctie. Dit doen wij met ons matchingsplatform (daar komen we hieronder op terug).

Kennismigranten of flexibele schil

Opdrachtgevers die personeel verlonen via Holland Employment Experts doen dat veelal om eenvoudig kennismigranten in te kunnen zetten óf om te kunnen werken met een flexibele schil. Het aanstellen van kennismigranten gaat gepaard met veel juridische en administratieve verplichtingen. Voor het werken met deze hoogopgeleide medewerkers van buiten de EU gelden specifieke wetten en regels, waar je geen omkijken naar hebt als wij de juridisch werkgever zijn. Andere opdrachtgevers hechten juist veel waarde aan het gemak van een goede flexibele schil, zodat ze wendbaarder zijn en sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Medewerkers langer flexibel inzetten


Als aanbieder van flexibele arbeid mogen wij de ‘CAO voor uitzendkrachten’ hanteren. Onderdeel van deze cao is dat medewerkers langer flexibel mogen worden ingezet. En daar profiteer jij als opdrachtgever van. Medewerkers worden ingedeeld in het fasesysteem van branchevereniging NBBU, waarbij de indeling afhankelijk is van het werkverleden van de medewerker. Dit is de fase-opbouw:


Fase 1

Duur: 8 weken

Je betaalt alleen voor de gewerkte uren en kunt de samenwerking op elk moment beëindigen.


Fase 2

Duur: 44 weken

De medewerker bouwt pensioen op (verder is deze fase vergelijkbaar met fase 1).


Fase 3

Duur: maximaal 3 jaar

Je mag de medewerker zesmaal een contract voor bepaalde tijd geven.


Fase 4

Duur: onbepaalde tijd

Na 4 jaar flexibele arbeid heeft de medewerker recht op een vaste aanstelling.

Vind personeel via ons matchingsplatform


Het matchingsplatform.


Je mag werken met ons matchingsplatform. Dit online platform helpt jou om snel de beste kandidaat te vinden voor jouw vacature of opdracht. Je plaatst eenvoudig je vacature(s) en iedereen op het matchingsplatform kan hierop solliciteren.

Ons platform bevat meer dan 20.000 flexwerkers. Wij helpen jou met het opstellen van de vacatures en met het screenen van de kandidaten. Is er een match en wil jij de kandidaat graag inzetten? Dankzij de naadloze integratie met ons backoffice systeem Pay4me kan jouw ‘match’ al binnen een dag op flexibele basis voor je werken.

Voordelen van het matchingsplatform

 • Gratis vacaturetool
 • Jouw vacature in beeld bij ruim 20.000 flexwerkers
 • Match met voor jou bekende en onbekende kandidaten
 • Screening van profielen voor geschikte kandidaten
 • Hulp bij het opstellen van vacatures
 • Koppeling met je account in ons online HR-portaal Pay4me

Gebruiksvriendelijke digitaal portaal

Het matchingsplatform is geïntegreerd in ons digitale portaal Pay4me. Dit portaal geeft jou 24/7 een volledig online inzicht in je (flexibele) personeelsbestand: van contracten en gewerkte uren tot loonstroken en facturen. Ook loonberekeningen voer je in Pay4me eenvoudig zelf uit. Sinds de invoering van de WAB heeft elke werknemer vanaf de eerste werkdag recht op een transitievergoeding. Onze transitievergoedingindicator toont de actuele hoogte van dit bedrag. Jouw flexkrachten krijgen een eigen Pay4me-account waarin ze hun gewerkte uren goedkeuren, loonstroken kunnen bekijken en persoonlijke wijzigingen kunnen doorvoeren.

Je personeel in goede handen

Als juridisch werkgever van duizenden medewerkers hechten we grote waarde aan goed werkgeverschap. En dat gaat veel verder dan het tijdig uitbetalen van de salarissen. We begeleiden medewerkers bij ziekte en re-integratie, bieden een pensioenregeling en diverse collectiviteitskortingen. Ook kunnen je flexkrachten onbeperkt gebruikmaken van onze uitgebreide online leeromgeving Academy for Flex.

Pay4me, dé software op de flexibele arbeidsmarkt.


Zó eenvoudig start je


Personeel verlonen via Holland Employment Experts gaat snel en eenvoudig. In drie stappen kan een medewerker binnen een dag voor jou aan de slag.

Match met een geschikte kandidaat via ons matchingsplatform.

Geef de afspraken en gegevens van de medewerker digitaal aan ons door.

Wij regelen alle administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken.

Verlonen met een payrollovereenkomst


Werken met de uitzendovereenkomst is niet in iedere situatie de beste oplossing. Daarom bieden wij ook ‘verloning met de payrollovereenkomst’. Hiermee heb je de mogelijkheid om medewerkers helemaal zelf te werven en selecteren en exclusief voor jou te laten werken. Je kunt ze alleen minder lang op flexibele basis inzetten. Meer weten over verlonen met een payrollovereenkomst? Lees onze online brochure.

Holland Employment Experts


Holland Employment Experts zorgt dat werkgevers en werknemers zich volledig kunnen richten op hun werk. Administratieve en juridische zaken? Wij regelen het. Op een nuchtere wijze die landelijk succesvol is. Onze specialiteit is het (tijdelijk) inzetten van medewerkers. En dan met name de inzet van buitenlandse vakkrachten zoals expats en kennismigranten. Als preferred partner van ondernemersorganisatie FME zijn we veel actief in de technologische industrie.

Holland Employment Experts vormt samen met Tentoo en Pay for People de Brisker Group; de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Dankzij deze samenwerking kan Brisker Group ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Vragen?


Heb je nog vragen over het verlonen van medewerkers met de uitzendovereenkomst? Laat je vraag (of opmerking) hieronder achter en een van onze adviseurs neemt snel contact met je op.