Conclusie

Zo moet het dus (niet)!


Alle voor- en nadelen heb je nu in kaart. Je weet waarmee je rekening moet houden als je zelf personeel aanneemt én waarop je moet letten als je flexkrachten inzet.

En nu? Scroll of swipe snel omlaag.

Vast én flex


Volledig vast of volledig flexibel is zelden ideaal. Het gemiddelde bedrijf in Nederland heeft 70 procent van de medewerkers in vaste dienst, de overige 30 procent fungeert als flexibele schil. In crisistijden groeit dat flexpercentage vaak omdat ondernemers zich dan sterker bewapenen tegen tegenslagen.

Combineren

Ook jij wilt snel kunt opschalen nu de economie aantrekt, maar je moet ook weer snel (iets) kunnen afschalen wanneer de groei niet doorzet of zelfs weer daalt. De ideale combinatie van ‘flex en vast’ verschilt per sector en bedrijf. Je moet eigenlijk per functie en per persoon bekijken wat de meest geschikte oplossing is.

Alle opties

Soms ben je zo blij dat je iemand voor een moeilijk te vervullen functie hebt gevonden, dat je hem het liefst zo lang mogelijk aan je bindt. Als je dat risico kunt nemen, moet je dat zeker doen. Andere functies in je bedrijf zijn dan misschien meer geschikt om in te vullen met een flexkracht.

Advies

Wil je dat iemand met je meedenkt over de mogelijkheden om vastigheid en flexibiliteit te combineren in jouw bedrijf? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar welke flexibele mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn? De adviseurs van Holland Employment Experts helpen dagelijks ondernemers met dit soort vraagstukken en ze vertellen je graag vrijblijvend over alle opties.

Ik wil advies


Holland Employment Experts


Holland Employment Experts zorgt dat werkgevers en werknemers zich volledig kunnen richten op hun werk. Administratieve en juridische zaken? Wij regelen het. Op een nuchtere wijze die landelijk succesvol is. Onze specialiteit is het (tijdelijk) inzetten van medewerkers. En dan met name de inzet van buitenlandse vakkrachten zoals expats en kennismigranten. Als preferred partner van ondernemersorganisatie FME zijn we veel actief in de technologische industrie. Holland Employment Experts vormt samen met Tentoo en Pay for People de Brisker Group; de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Dankzij deze samenwerking kan Brisker Group ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

Deel dit whitepaper