Inspelen op onzekere vooruitzichten


De economie lijkt in de loop van 2021 - eindelijk - weer te stijgen. De afgelopen periode heeft de coronacrisis echter keihard toegeslagen en de gevolgen zijn nog voelbaar. Veel bedrijven zagen hun omzet sinds maart 2020 kelderen door de maatregelen die de overheid afkondigde om de verspreiding van het virus tegen te gaan. En nét toen we na de zomer economisch weer opkrabbelden, volgde een nieuwe lockdown-klap.

De kans is klein dat jij geen last hebt gehad van de coronacrisis. Mogelijk moest je - net als veel andere ondernemers - noodgedwongen afscheid nemen van medewerkers die je eerder met veel moeite had binnengehaald. En nu? Het uitwerken van plannen is lastig, want de toekomst blijft, ondanks dat het herstel definitief lijkt ingezet, onzeker.

'Normale tijden' lijken ver weg

Precies op het moment dat we in 2020 weer voorzichtig durfden te kijken naar normale economische tijden, maakte het coronavirus een comeback en werden de overheidsmaatregelen weer verscherpt. Pas als iedereen is gevaccineerd tegen het coronavirus, worden de contactbeperkende maatregelen mogelijk definitief opgeheven. Dit is hopelijk in het najaar van 2021 het geval. En dan is het afwachten in hoeverre de oude tijden weer terugkeren.

Klaar voor elke toekomst

Wat betekent dit voor onze samenleving en onze economie? Waar moet je rekening mee houden voor jouw bedrijf? Na het lezen van dit whitepaper heb je een beter beeld van de kansen en bedreigingen bij het aantrekken van vast en/of flexibel personeel. Zo kun je straks goed geïnformeerd bepalen hoe jíj je bedrijf op personeelsgebied afstemt op de nog altijd onzekere toekomst.

In dit whitepaper:

Economische impact


Waar kun je rekening mee houden?

Feiten en cijfers


Voor inzichten en inspiratie.

Zelf personeel aannemen


Dit zijn de gevaren en kansen.

Flexkrachten inzetten


Dit zijn de valkuilen en mogelijkheden.

Conclusie


Zo moet het dus (niet)!